Angelus, 3. søndag i påsken

Søndag, 14.04.2024

Kære brødre og søstre, goddag, glædelig søndag!

 I dag tager evangeliet os tilbage til påskeaften. Apostlene er samlet i det øverste værelse, da de to disciple vender tilbage fra Emmaus og fortæller om deres møde med Jesus. Og mens de udtrykker glæden ved deres oplevelse, viser den Opstandne sig for forsamlede. Jesus ankommer netop mens de fortæller historien om mødet med ham. Dette får mig til at tænke, at det er godt at dele, det er vigtigt at dele tro. Denne beretning får os til at reflektere over vigtigheden af at dele troen på den opstandne Jesus.

Hver dag bliver vi bombarderet med tusind beskeder. Mange af dem er overfladiske og ubrugelige, andre afslører en indiskret nysgerrighed eller, værre endnu, stammer fra sladder og ondskab. Det er nyheder, der ikke har noget formål; Tværtimod gør de skade. Men der er også gode nyheder, positive og konstruktive, og vi ved alle, hvor godt det er for os at høre gode ting, og hvor meget bedre vi har det, når det sker. Og det er også godt at dele de realiteter, der på godt og ondt har berørt vores liv, for at hjælpe andre.

Og alligevel er der noget, vi ofte kæmper med at tale om. Og vi har svært ved at tale om? Det smukkeste, vi har at fortælle: vores møde med Jesus. Hver eneste af os har mødt Herren, og vi ofte kæmper for at tale om det. Hver enkelt af os kunne sige så meget om dette: se, hvordan Herren har rørt os, og dele dette, ikke ved at være foredragsholder for andre, men ved at fortælle om de unikke øjeblikke, hvor vi opfattede Herren levende og nær, som tændte glæde i vores hjerte eller tørrede vores tårer, som overførte tillid og trøst, styrke og entusiasme, eller tilgivelse, ømhed. Disse møder, som vi alle har haft med Jesus, deler dem og videregiver dem. Det er vigtigt at gøre dette i familien, i samfundet, med venner.

Ligesom det gør godt at tale om de gode inspirationer, der har vejledt os i livet, de gode tanker og følelser, der hjælper os så meget med at leve videre, og også om vores indsats og arbejde for at forstå og udvikle os i troens liv, måske endda angre og granske din fortidt. Hvis vi gør dette, vil Jesus, ligesom han gjorde med Emmaus’ disciple på påskeaftenen, overraske os og gøre vores møder og omgivelser endnu smukkere.

Lad os derfor prøve nu at huske et stærkt øjeblik i vores liv i troen, et afgørende møde med Jesus. Alle har haft det, hver eneste af os har haft et møde med Herren. Lad os iagttage et øjebliks stilhed og tænke: Hvornår fandt jeg Herren? Hvornår har Herren været tæt på mig? Lad os tænke i stilhed. Og dette møde med Herren, delte jeg det for at ære Herren? Og har jeg også lyttet til andre, når de har fortalt mig om dette møde med Jesus?

Må Jomfru Maria hjælpe os til at dele troen og gøre vores samfund til endnu bedre mødesteder med Herren.

PAVENS GLOBALE BØNSNETVÆRK

Oprindeligt hed det “Bønnens Apostolat” og blev grundlagt af Jesuitterne. Hurtigt blev det til pavens værk, hvor flere millioner mennesker bad regelmæssigt i pavens intentioner.
I Danmark er der 2 jesuitterkommuniteter.
I København:
Niels Steensen Kollegium,
Skt. Kjeldsgade 3, 2100 Kbhvn Ø;
Aarhus:
Skt. Knuds kommunitet, Ryesgade 28, 3 sal, 8000 Aarhus C.
Hjemmeside: http://jesuitterne.org

Categories