Angelus, Markuspladsen i Venedig

Femte søndag i påsken, den 28. april 2024

Kære brødre og søstre!
Før jeg afslutter vores fejring, vil jeg gerne hilse på alle jer, der har deltaget. Jeg takker patriarken, Francesco Moraglia, af mit hjerte og sammen med ham alle samarbejdspartnere og frivillige. Jeg er taknemmelig over for de civile myndigheder og politiet, som har muliggjort dette besøg. Tak!

Jeg tænker på Haiti, hvor der er undtagelsestilstand, og befolkningen er desperat på grund af sundhedssystemets sammenbrud, fødevareknapheden og den vold, der driver folk på flugt. Lad os overlade arbejdet og beslutningerne i det nye præsidentielle Overgangsråd, der tiltrådte sidste torsdag i Port-au-Prince, til Herren, så det med fornyet støtte fra det internationale samfund kan føre til, at landet opnår den fred og stabilitet, det har så hårdt brug for.

Jeg tænker på det belejrede Ukraine, Palæstina og Israel, på rohingyaerne og de mange befolkninger, der lider under krig og vold. Må Fredens Gud oplyse hjerterne, så viljen til dialog og forsoning kan vokse i alle.

 Kære brødre og søstre, endnu en gang tak for jeres velkomst! Tak til patriarken. Jeg bærer dig med mig i bøn; og også du, glem ikke at bede for mig, for dette job er ikke let!

PAVENS GLOBALE BØNSNETVÆRK

Oprindeligt hed det “Bønnens Apostolat” og blev grundlagt af Jesuitterne. Hurtigt blev det til pavens værk, hvor flere millioner mennesker bad regelmæssigt i pavens intentioner.
I Danmark er der 2 jesuitterkommuniteter.
I København:
Niels Steensen Kollegium,
Skt. Kjeldsgade 3, 2100 Kbhvn Ø;
Aarhus:
Skt. Knuds kommunitet, Ryesgade 28, 3 sal, 8000 Aarhus C.
Hjemmeside: http://jesuitterne.org

Categories